W PRO1 Dolby Audio jest w specyfikacji, a w DEV3 nie, a przecież jest i działa.
Nie rozumiem, dlaczego AI-Speaker się tym nie chwali??? Błąd w dokumentacji chyba… a może zepsułem niespodziankę
Nie chcę psuć zabawy, ale Amlogic S905x3 po prostu obsługuje Dolby Atmos…i tyle.
Wcześniejsze niekoniecznie, żeby nie było niedopowiedzeń - chodzi o sprzęt nie o oprogramowanie.
PS
Dolby Vision tez obsługuje
Elo na DEV smiga każda apka Android. Ja mam Spotify full, Netflix, HBO i C+. Nie będę tego opisywał bo zostałem już delikatnie “ostrzeżony” - rozumiem, że to nie jest strona o piractwie tylko o automatyce. Staram się wygrać PRO1 w ankiecie - napisałem coś, co mam nadzieję naszej Jolce się spodoba Ja bym z tego PRO1 zrobił centrum multimedialne i IoT - jak wygram ( ) to obiecuje, że wszystko opiszę. A jak nie wygram to i chyba i tak kupię… zrobię sobie prezent pod choinkę
Elo Na DEV1 nie ma Dolby, próbowałem kiedyś zrobić z tego głośnik samemu i żeby poprawić dzwięk doinstalowałem sobie wypasiony equalizer Viper - tym można podrasować dzwięk. Miałem opisać temat na forum ale nie wiem czy to legalne jest.
Poszukaj sobie w sieci Viper4Android. Na moim DEV1 to wyglada tak:
na przykład sama apka popcorntime nie jest piracka, ale temat jest raczej kontrowersyjny…
żeby nie było to zostałem bardzo kulturalnie ostrzeżony, żeby nie promować na forum ''łamania prawa" i jakieś informacje o kodeksie postępowania
szanuję takie podejście, bo jak to mówi moja konkubina ‘kobiety sa faktem a z faktami się nie dyskutuje’ (dostałem nawet koszulkę z tym napisem)
Tak, na DEV3 Dolby Digital jest, ale bez licencji - dlatego tego nie ma w specyfikacji.
W PRO1 jest S922X-H, Amlogic zapłacił za licencję na znaczek dla Dolby i możemy się tym chwalić w dokumentacji.
Podłączyłem do niego głośnik lecz po czasie BT rozłącza go.
Domyślam się że jak nic nie gra to wyłącza ale z zewnętrznymi BT nie ma problemu. A fajnie by było mieć lepszej jakości dźwięk prosto z bramki
Oczywiście brama dev3