Poszukuję odpowiedzi na temat ustawienia pracy głowic na Z2M. Aktualnie jest automatycznie nadany przez głowicę i nie umiem tego zmienić z pozycji AIS. Dostałem podpowiedź, że mogę to zmienić przez scheduler-component za pomocą HACS natomiast problemem jest to, że próbuję ogarnąć HACS według instrukcji. W menadżerze wyskakuje mi folder custome_components natomiast w integracjach nadal nie znajduję HACS, który będę również potrzebował do dodania podglądu produkcji instalacji fotowoltaicznej. Z góry dziękuję za pomoc
Folder scheduler (oczywiście z zawartością) który jest w \scheduler-component-main\custom_components skopiuj na bramkę do katalogu custom_components.
Czyli będziesz miał coś takiego:
Restart AiS
Teraz w Konfiguracja-> Urządzenia i usługi HA-> integracje będziesz miał możliwość dodania:
Dziękuję bardzo za wylewną odpowiedź. Niestety rozpakowuję w folderze, wyłączam i włączam całe AIS i niestety nie odnajduje mi Tak więc nie mogę iść dalej jak pkt 3.
Usunąłem już folder, ale niestety bez rezultatu. Jako menadżer plików używam ten AIScommander
następnie paczkę dodaje wypakowuję pobraną paczkę i wklejam całość do AIS>custom_components > restartuję bramkę i cisza podobnie miałem z HACS
Nie używam AIS Commander tylko WinSCP. W ten sposób instalowałem juz kilka custom components na dwóch bramkach i nigdy nie było problemu. Jedno co mi przychodzi do głowy to uprawnienia do folderu. Zobacz czy masz przynajmniej takie.