Hej,
@araczkowski - te ostatnie zmiany Jolki dot. nowych komend oraz synonimów bardzo, bardzo fajne i kreatywne. Dzięki.
Tak myślę, że w bliższej lub dalszej priorytetowo przyszłości można pójść dalej i zaproponować Jolce głosowe ustawianie prostych przypomnień. Ja się już nawet ze dwa razy zapędziłem - coś trzeba zapamiętać, Jolka przypomni - biorę pilot naciskam mikrofon… ale czekaj - jeszcze tego nie umie…
Coś w tym stylu:
“Jolka - przypomnij” → ok, co mam przypomnieć? → "Odbierz przesyłkę z Poczty → ok, kiedy mam przypomnieć? → “czwartek, godzina 19” → ok, powtarzać przypomnienie? → “Tak” → OK. Odbierz przesyłkę z Poczty, przypomnę w: czwartek, godzina 19. Powtórzę trzy razy co 5 minut.
No albo coś w tym stylu
Nie wiem czy to trudne czy łatwe - bo to chodzi o głosowe ustawienie automatyzacji. Ale zostawiam do banku pomysłów.
Pozdrowienia
Może ta integracja pomoże
1 polubienie
@Akszyn dziękuję, sprawdzę to przy okazji. Myślałem aby to było natywnie bardziej jolkowe
Jedna automatyzacja dodaje wydarzenie dzięki usłudze google.add_event
Jak przyjdzie pora encja wydarzenia zmieni stan na ON i wykona zaplanowaną automatyzację:
@sdsi - Jak widać, to już jest możliwe do wykonania i jest opisane w dokumentacji.
Pewnie nie doczytałeś dokumentacji lub nie zrozumiałeś - możesz już teraz to zrobić - ustawić przypomnienie komendą głosową.
Zacytuję:
Możesz skorzystać z usługi google.add_event , aby utworzyć nowe wydarzenie w kalendarzu.
Czy będzie prosto, to zależy od umiejętności pisania automatyzacji.
Nie zrozumiałeś wystarczająco idei:
Nie przeczę, że się nie da tego wyklikać, jak proponujesz - do tego dodając integrację z Google - jako pośrednika.
Jolka upraszcza parę spraw poprzez dodawanie takich rzeczy jako ostatnio, np. dodawanie własnych komend czy aliaów (synonimy) w interfejsie; chociaż można to było zrobić wcześniej inaczej (również zgodnie z dokumentacją). To słuszna idea, nie sądzisz?
Pozdrowienia i miłego wypoczynku