@bartik22 Jakie konkretnie modele kupiłeś? Wszystkie są Zintronic?
Jak pisałem Zintronic A5 wifi oraz A5 Poe tubowe kwadratowe. Mają jeszcze w ofercie innych producentów. Oczywiście są lepsze kamery, ale te Zintronic cena do jakości 10na10.
Dziękuję za info. Pozdrawiam.
@bartik22 Jeszcze jedno pytanie, czy te kamerki wspierają WEBRTC?
Tak, webRTC działa, ma dwa strumienie RTSP. 2560x1920 i 800x600
Ale u mnie czasem transmisja się zawiesza, jak mam podłączonych dużo klientów jednocześnie
tzn. strumień ciągnie frigate, survelliance station, apka na telefon, podgląd na telewizorze, webrtc.
I w momencie jak cos nie tak to wyłączam frigate (bo to on u mnie to powoduje) i od razu działa, to jest do rozwiązania, ale nie mam czasu
14 dni na zwrot, trzeba samemu przetestować.
edit
ma tez onvif wiec można dodać przez niego, ma małe opóźnienie, jest dostępny tylko strumień, tzn. nie ma dodatkowych encji typu wykrywanie ruchu co jest wg mnie wadą, może jakaś aktualizacja to wprowadzi, używam i tak frigate i w kamerach mam wykrywanie całkowicie wyłączone.
@Medykkforek Możesz wkleić config camera.brama2 ? Interesuje mnie jakie wpisy zastosowałeś, że działa Ci dźwięk dla encji camera.brama2.
@bartik22 możesz wkleić też swojego configa dotyczącego tej kamery ? Byłbym wdzięczny…
Nie rozumiem o czym piszesz. WebRTC?
Tylko to:
type: custom:webrtc-camera
url: rtsp://192.168.1.1:554/21
@bartik22 Pytam o config, bo można tą kamerę dodać jako encję jak to zrobił @Medykkforek
Sprzęt kupiony, jedna kamera obrotowa i jedna stała. Obie Zintronic. Znalazłem w końcu czas żeby się zabrać za integrację z AIS. WebRTC działa bez problemu, ale postanowiłem dorobić do kamery obrotowej funkcję sterowania lewo, prawo, góra, dół oraz presety. Powalczyłem z wydobyciem linków do sterowania kamerą oraz presetów i działa to nawet super. Dopieszczę jeszcze i powinno być ok.
@Maniek możesz dorobić kartę pilota: