Nowa interacja AirMusic

Chciałbym przedstawić moją integrację radia internetowego sterowanego przez aplikację AirMusic Control:

https://github.com/DominikWrobel/airmusic

Integracja powinna działać z radiami marek: Oakcastle, Majority, Ferguson, Blow, Blaupunkt, Dual, Camry, TechniSat, Kruger&matz, Audizio, Dabman, Imperial, Soundmaster, Oneconcept, Lenco, Xoro, Technaxx, Sharp, Conrad’s

Dzięki mojej integracji można sterować radiem (włączenie, wyłączenie, głośność itd.) zmieniać stacje radiowe poprzez listę ulubionych, w HA pokaże się informacja o obecnie granej stacji bądź audycji/utworze logo stacji oraz grafika z albumem (oczywiście jeśli stacja radiowa dostarcza takie informacje)

Dodatkowo można użyć Radio Browser w HA i puszczenia stacji radiowej bezpośrednio do radia! oraz istnieje możliwość odsłuchu lokalnych plików audio poprzez DLNA Server.

Proszę o testowanie i jak się podoba integracja o gwiazdkę na github i ewentualne wsparcie.

Przechwytywanie

4 polubienia

Chętnie bym przetestował gdyby nie to że bramki ais straciły wsparcie i nie są aktualizowane od ponad roku więc ze względu na przestały home Assistant (2023.11.0) na bramkach mała część użytkowników tego forum będzie mogła to przetestować skoro to jest na nowszą wersję ha

Możesz spróbować zainstalować ręcznie kopiując pliki do folderu custom_components, tylko w pliku do HACS jest podana minimalna wersja dla której będzie działać, po prostu zaczynałem pisać integrację na tej wersji. Ale gwarancji nie daję że się uruchomi, więc backup i testujemy!

Próbowałeś przejść na Supervised na Armbianie?
(jeśli się upierasz na wykorzystaniu sprzętu tv-boxa którymi są bramki AIS)

Jeśli się nie czujesz przyspawany do platformy sprzętowej to inną drogę migracji (na kompletnie inny sprzęt) sugerowałem już dość dawno, ale im bardziej kurczowo siedzisz na archaicznej wersji tym będzie trudniej się przesiąść na czysty HA.