Aby otrzymywać powiadomienia z bramki na telefon i zegarek należy zainstalować na telefonie oficjalną aplikacje HA i i podać dane naszej bramki AIS.
Następnie należy dodać automatyzacje wg przykładu poniżej:
Efekt jest na sreenach poniżej.
Aby otrzymywać powiadomienia z bramki na telefon i zegarek należy zainstalować na telefonie oficjalną aplikacje HA i i podać dane naszej bramki AIS.
Następnie należy dodać automatyzacje wg przykładu poniżej:
Efekt jest na sreenach poniżej.
Jaki to model zegarka ? Planuję kupić jakiś android wear OS ale wolę sprawdzony model.
Ja mam Huawei Watch 2. Zajrzyj w link poniżej, trochę pisaliśmy w tym temacie.
https://ai-speaker.discourse.group/t/aplikacja-ais-na-wear-os/108/10
Ciekawa opcja notyfikacji - działa, ale…
… dlaczego powiadomienia przychodzą dopiero po 3 minutach? - też tak masz?
PS: Zazwyczaj po 3 minutach już nikogo nie ma pod drzwiami
Powiadomienia przez Slack’a przychodzą max po 10 sekundach, a w najnowszej beta Jolka wyśle natychmiast głosowo na wszystkie telefony/tablety zgrupowane z bramką.
U mnie powiadomienie przychodzi od razu, nie mam żadnej zwłoki.
A co do najnowszej bety to mówisz o tej 0.104.3b2?
Tak w 0.104.3b2 jest już dostępne grupowanie odtwarzaczy:
Rewelacja Nasłuchiwanie i przekierowanie dźwięku do telefonu działa bez problemu W Hot word brakuje mi jedynie wyrazu Jolka
Jeszcze tylko notify do waszej apki zamiast tej oryginalnej i GPS i nic więcej do szczęścia nie potrzeba
Apka podpisana 1.0.8 z ota instaluje się jako 1.0.7.
tak w 100% się zgadzam:
-hot word musi być Jolka
-notify i GPS na waszej apce
Witam,
chciałbym nieco odświeżyć temat powiadomień z bramki na komórkę.
Brakuje mi jak zwykle WIEDZY i w związku z tym mam pytanie - co należy wpisać tu:
Niestety nadal ten sam błąd pomimo zrobienia tego wg Twojego wzoru:
Co począć? @Tomasz
Radek
Now edytuj jako yaml tylko wpisz w ‘Dane usługi’ to co pisał Tomasz.
@Stravi DOKŁADNIE wpisałem to co podesłał @Tomasz i nadal jest ten komunikat o błędzie - przy próbie zapisu.
Samo wywołanie usługi i przesłanie komunikatu do telefonu z “Narzędzie deweloperskie - Usługi” działa - znaczy wysyła komunikat na telefon. Natomiast w automatyzacji zachowuje się dokładnie tak jak opisałem powyżej.
Co to może być?
Radek
EDIT1. - doszedłem… czemu nie chciało zapisać. Jest różnica pomiędzy kliknięciem na “trzy kropki” i “Edytuj jako YAML” a wklejeniem kodu bez tego klikania w kropki i Edytuj… Jak wkleiłem kod bezpośrednio w okienku automatyzacji - bez “Edytuj jako YAML” - druga akcja do wyzwalacza zadziałała zgodnie z oczekiwaniem.
nic się nie zmieniło tylko źle podajesz identyfikator urządzenia mobilnego, dlatego masz komunikat
no mob id ...
zwróć uwagę, że identyfikator urządzenie mobilnego jest podobny do identyfikatora bramki dom- (myślnik) i unikalny numer:
mobile_ais_dom-xxxxx
PS
widzę już skąd się bierze ten błąd - mamy źle w przykładzie
zgłoszone do poprawienia
Naprawiłem już to ale dzięki
Czy ktoś korzysta z tego rozwiązania?
Ja używam telegram. Jak coś na niego przyjdzie to wiem ze z bramki bo jako komunikatora uzywam messengera i watsappa.
Ktoś podpowie jak zrobić aby powiadomienia wyświetlały się dzień wcześniej?obrazki powyżej