Zdalny dostęp do bramek przestanie działać, na kilka godzin… max kilka dni… w przyszłym tygodniu wszystko wróci do normy.
Za utrudnienia przepraszamy
PS
Nie dotyczy to bramek które są na kanale BETA i mają już Tunnel Cloudflare.
Jeżeli ktoś bardzo chcec mieć dostęp do bramki zdalnie i nie chce czekać to wystarczy przejść na kanał beta i zaktualizować.
Ja jeszcze nie aktualizowałem do Hugo z powodu problemów z Z2M, o których pisali między innymi @Stravi
Teraz nie wiem czy aby móc utrzymać zdalny dostęp aktualizować się do Hugo ryzykując utratę konfiguracji Zigbee… @jolka Czy na ten problem - braku automatycznej konfiguracji usługi zigbee (conbee II) była wydana jakaś łatka?
@Cezary.K mi na Hugo ładnie conbee II śmiga, zero problemów, oczywiście problem że po restarcie odłącza urządzenie oraz usługę zigbee i podłącza (lub nie) ponownie nadal występuje.
Bez paniki, znając zespół AIS, wieczorem, max jutro rano będzie wszystko śmigać.
Jeden dzień wytrzymamy, a aktualizowac do Hugo to chyba lepiej posiedzieć dzień po ciemku
Były poprawki na z2m, na Iga działa stabilnie. Aktualnie mam tylko problem z modbusRTU ale poprawka jest w 2021.7.4 także pewnie na dniach będzie na beta.