A jak sobie wyobrażasz takie zwiększanie, przecież to kosztuje realne pieniądze.
Swoją drogą nie wiem czy się znowu nie zmieniły cenniki Cloudflare (zmniejszając darmowe limity), bo zmieniają nieco ofertę co jakiś czas i nie pamiętam jaka ich pozycja z cennika wymaga porównania (a zajrzałem tam w miarę na szybko, i obecna oferta zawiera wzmianki o max. 100 użytkownikach, więc być może dawne 1000 zmieniło się w 100).
W ogóle sytuacja na rynku usług online jest taka, że limity darmowych usług są często zmniejszane, gdy dostawca widzi w tym potencjalną utratę zysków.
Kolejna kwestia jest taka, że w ostatnich latach widziałem zamknięcia usług online powiązanych w mniejszy lub większy sposób z IoT czy nawet bezpośrednio SmartHome, i to wśród korporacji które są gigantami rynku (wręcz wielu rynków, bo to często korporacje wielobranżowe) i ich byli użytkownicy mają 2 wyjścia - albo pogodzić się z sytuacją jeśli dany sprzęt może pracować offline z ograniczonym zestawem funkcji, albo skorzystać z możliwości wyrzucenia sprzętu do elektro-śmieci.
Lekki OFF TOPIC
Tu świetny dość świeży przykład ze sprzętem dostarczanym przez Spotify, a konkretniej chodzi o Car Thing
We recommend resetting your Car Thing to factory settings and safely disposing of your device following local electronic waste guidelines. Contact your state or local waste disposal department to determine how to dispose of or recycle Car Thing in accordance with applicable laws and regulations.
ale tego typu ruchy widziałem wśród takich firm jak Google, Philips, Matsushita czy Yamaha (oraz naprawdę wielu innych, ale to przykłady gigantów, bo tak odnośnie ściśle IoT i ID to choćby D-Link, który ubił już przynajmniej 2 pierwsze generacje sprzętu na rynek IoT, czy ostatnio Belkin a konkretniej ich marka WeMo; przykładów które znam jest znacznie więcej, tylko szkoda mi czasu na tworzenie dalszej listy, najbardziej spektakularne akcje były głównie na amerykańskim rynku, ale te, które już wymieniłem dotyczyły Europy).