Czy ktoś ma u siebie podobny problem przy próbie wyświetlenia karty typu grid?
Na moim tablecie Samsung Tab 2 7.0 z wgranym własnym Andkiem Omni 6.0.1 i niestety ale w apce AIS nie wyświetlają mi się karty typu grid. Mam zainstalowany WallPanel z linkiem do strony z panelem AIS i tam też karta typu grid wyrzuca błąd jak w temacie.
Co ciekawe, przez przeglądarkę Chrome nie ma z tym problemu.
Niestety nie znalazłem skutecznego rozwiązania dla tego problemu. Ale skoro Chrome wyświetla poprawnie to czemu browsery z apki AIS czy WallPanel tego nie ogarniają?
Ponieważ apki korzystają z webview, a chrome ma swój wbudowany silnik.
Spróbuj zaktualizować webview do najnowszej wersji, albo ustawić “chrome” jako “Implementacja WebView” w opcjach developerskich/programisty:
PS: Generalnie poniżej andka 7.1.2 może być słabo z renderowaniem Lovelace.
Niestety, w tym Andku nie ma takich ustawień. Powyłączałem wszystkie “przeglądarki” poza Chrome, które ustawiłem jako domyślne, ale bez zmian.
W sumie czekam na inny tablet, z nowszym Andkiem, więc pewnie niebawem nie będę miał tego problemu. Choć ten w sumie na pięterko mógłby trafić, gdyby człowiek zapomniał telefonu udając się na piętro…
Najwyżej zrobię mu panele bez kart typu grid.
Opcje developerskie powinny być w każdym, tylko trzeba je uprzednio aktywować - zazwyczaj klikając kilkukrotnie w “Numer kompilacji” w “Informacje o telefonie” (nazewnictwo tych opcji zależy od wersji).
Ale zgodzę się, że nie w każdym da się ustawić odpowiednie webview bez podmiany framework’a.
Opcje programisty nie są dla mnie problemem Poprostu nie ma w nich tych ustawień