Component error: customize - Integration ‘customize’ not found.
A po restarcie mam taki błąd:
Error loading /data/data/pl.sviete.dom/files/home/AIS/configuration.yaml: in “/data/data/pl.sviete.dom/files/home/AIS/configuration.yaml”, line 21, column 9: Unable to read file /data/data/pl.sviete.dom/files/home/AIS/switch.yam.
Poproszę Was jeszcze o małą podpowiedź. Chciałbym aby po naciśnięciu jednego przycisku, wywołaniu komendy głosowej włączał się telewizor, soundbar i satelita. Mam tak zrobione na pilocie logitech harmony, scena załącz tv, sat i soundbar. Ale po przekazaniu takiej komendy do Broadlink załącza się tylko telewizor.
I jak wywołam komendę głosową włącz telewizor to włącza się tylko trzecie urządzenie. Może trzeba ustawić jakieś odstępy czasowe. Zauważyłem, że jak nie ustawie to zawsze mi się włącza tylko soundbar. A jak z mienie na włącz satelitę to włącza się telewizor. A żeby było jaśniej to chcę wysterować głosowo trzy urządzenia, telewizor, soundbar i satelitę
Tak nie może być. komenda ON / OFF dla danego switcha musi mieć jedno wystąpienie. Do zmiennej zawsze bierze ostatnie więc to normalne. Tutaj trzeba określić konkretne załącz/wyłącz dla każdego odbiornika a grupowo załączanie zrobić w scenach albo automatyzacjach.
W tym ostatnim “satelita” z pierwszego screena masz źle wcięcia od komendy friendly o jeden za daleko w prawo.
Nie ma potrzeby za każdym razem definiować wszystko od początku. Popraw tylko wcięcia w pierwszym przykładzie i będzie ok albo w ostatnim wytnij drugie i trzecie wystąpienie - platform… aż do tv_jbl: i tv_satelita:
@Iron
Dzięki. powiem tak, sterowanie głosowe śmiga ale trzeba dodać drugą scenę na wyłączanie. Bo inaczej nie będzie działać. Dzięki @Iron za pomoc. Muszę sobie teraz wszystko poukładać i myślę, że będzie oki.
pozdrawiam
w scenach jest tylko on lub off nie ma toggle więc muszą być osobne sceny na włączenie i osobne na wyłączenie ale za to w automatyzacjach jest toggle i można to ogarnąć jedną automatyzacją.
Mój niestety nie posiada czujnika temperatury. W przykładach było ale nie każdy widocznie ma. Jest taka stacja broadlinka która ma wszystko ale do tanich nie należy…
Myślę, że za połowę tej ceny można multisensor zrobić na Arduino
Dla Broadlink w wersji 4 jest dedykowany przewód “HTS-2” i po skonfigurowaniu w bramce pokazuje temperaturę i wilgotność. Nie wiem czy działa on z niższymi wersjami.