Cześć, czy ktoś z Was integrował może robota koszącego? Czy prócz Husqvarny jest jeszcze coś sensownego na rynku?
No i pięknie Muszę poczytać o tej marce.
wr143e na 1000m, kosze 1200m prostego trawnika
Na niemieckim warehouse kupiłem za 3k
Są modele zeszłoroczne jak mój i nowe droższe, które są coś ulepszone ale bardziej bełkot marketingowy.
Największą zaletą to nóż z boku i koszenie obrzeża jak jest płaskie, mam granitem zrobione i elegancko kosi, nie muszę dokaszać.
Troche się na czytałem o kosiarkach i ten był cena do jakości najlepszy, teraz po czasie powiem ze to była świetnie wydana kasa.
Teraz sobie przypominam, że widziałem niegdyś oferty na pepperze.
Nawet jest teraz promka na amazonie i kusi czy nie skorzystać
Patrząc na cenę to na Husqvarnę o podobnych możliwościach musiałbym wydać około 8000 PLN, a tu niecałe 2500… ale nie przywykłem do spontanicznych zakupów
Polecam warehouse
Zainstaluj sobie keepa, wtyczkę co monitoruje ceny i jak się pojawi to dostajesz maila i kupujesz.
Co chwila jakieś się pojawiaja
Mój przyszedł nowy, nie dotknął trawnika.
Nie wiem jak duży masz trawnik, na prosty kształt może być 1:1 a jak skomplikowany to lepiej trochę większego kupić.
Off topic: podasz linka do strony tego “keepa”.
ja również poproszę o rozwinięcie
Mój trawnik to około 380m2. Jedyna przeszkoda to domek dla dzieci z huśtawkami. Wydaje mi się też, że trawa nierówno rośnie i tworzą się takie jakby kępki co może z początku tworzyć pewne problemy z koszeniem przez robota…
Patrząc na modele Worxa to pomiędzy M500 i M700 widzę 100 PLN różnicy, więc wziąłbym M700.
No warehouse to dział że zwrotami amazona.
Ktoś kupuje, testuje lub nie i oddaje w 30 dni.
I potem wystawiają za mniejsza kasę.
Wiele rzeczy kupiłem tak, 30-70% taniej niż nowe. A zdążało się ze przychodzily zaplombowane oryginalne Kartony takie trochę lotto. Albo piszą że na górze przedmiotu masz ryskę i przychodzi ci ekspres do kawy zamiast za 1590 to za 600zl i ma faktycznie ryskę na górze… Dwie minuty jej szukałem tym konsumentom to już się w dupach poprzewracało.
Oczywiście jak będzie coś nie tak to robisz zwrot. Pełna gwarancja itp.
“Sprzedawca amazon” szukaj a już na pewno “realizacja przez amazon”
No dobra, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana
Kupiony w amazon WR165E za 2756.98 PLN (wysyłka i sprzedaż przez Amazon). Najwyżej zwrócę i pojawi się w keepa.com
Sporo jest dobrych opinii, oczywiście są i te negatywne, podobnie jak o Husqvarnie zresztą, ale jednak łatwiej wyrzucić 1/3 jej kwoty.
Też byłem sceptyczny bo nie mała kasa.
Ważne jest na spokojnie dobre zainstalowanie. Od bazy i iść do tyłu puszczając co kilka metrów kosiarkę na kabel czy dobrze idzie. Większość komentarzy to zła instalacja. Kołki na kablu co 20-30cm a nie jak mówi producent chyba 80cm. Trzeba dokupić kołki bo będzie mało.
W miejscy kabla podkaszarką do gołej ziemi najpierw skosilem żeby kabel przylegał, 2 tyg i zarosło.
bartik22 dzięki za pomoc i inspirację Na pewno dam znać jak pierwsze wrażenia
A pokusiłby się któryś o bardziej łopatologiczny opis co i jak zrobić z tą integracją? Google podało dwie różne i w dodatku niestandardowe, a to jeszcze mnie trochę przerasta…
Hej,
integracja jest tutaj:
przez hacs instalowałem
Na Narodowym takiej murawy nie mają
Właśnie że mają tą samą co ja
Z wielką radością informujemy, że mieszanki nasion traw Barenbrug były obecne na obiektach Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2012, m.in. na Stadionie Narodowym w Warszawie i PGE Arena w Gdańsku.