Witam jestem nowym użytkownikiem posiadam urządzenia xiaomi i Smart life, mógłby mi ktoś pomóc, nie wiem jak dodać żarówki tak żebym mógł głosowo sterowac
Żarówki od SmartLife powinny zadziałać na integracji Tuya:
Do pliku configuration.yaml musisz dodać:
tuya: username: YOUR_TUYA_USERNAME password: YOUR_TUYA_PASSWORD country_code: YOUR_ACCOUNT_COUNTRYCODE platform: smart_life
Ostatnią linijkę możesz pominąć jeśli do sparowania żarówek z wifi użyjesz oryginalnej apki Tuya (ja tak zrobiłem z urządzeniami od Blitzwolf’a i działają).
Odnośnie Xiaomi musisz napisać coś więcej (jakie masz) - portofoilo produktów jest spore, ale i tak większość z nich da się zintegrować, np:
PS: To, że się da zintegrować (czasami nie jest łatwo) wcale nie oznacza, że będzie to działać niezawodnie - w większości są to integracje stworzone na podstawie zhakowanych protokołów producenta, wymagają wyciągnięcia tokenów, odpowiednich wersji i ewentualnych dodatkowych ustawień. Nie raz bywało już tak że aktualizacja firmware w urządzeniu powodowała problemy - na szczęście społeczność Home Assistance jest wielka i poprawki powstają bardzo szybko