Witam, Palec boli ale nic się nie zmieniło ! Dalej AIS serwer jest administratorem.
hymmm twarda sztuka, chętnie przyjrzymy się temu u nas i może coś wymyślimy, napisz proszę na info@ai-speaker.com
że masz bramkę do odesłania, podamy namiary na paczkomat.
PS
Na Tomasza bramce już nie przetestujemy innej metody, bo zadziałało to klikanie i ona już ma nową apkę. Klikając powinno wykonać się to:
Dev 1 działa aplikacja straciła uprawnienia. Dla ścisłości klikałam 29 razy Dev 1 to moje testowe narzędzie jak instalacja i przywracanie plików przejdzie pomyślnie to podejdę do Dev 3, dzięki!
DEV 1 działa 100% po aktualizacji do termux natomiast DEV3 sposób z klikaniem na odebranie ais serwer administracji jest nie skuteczny i nadal nie mogę odinstalować aplikacji.
dzięki za info, znajdziemy też sposób na dev3 i damy znać
U mnie na DEV3 zadziałało tym sposobem
U mnie również zadziałało na DEV3. Wystarczyło kilkanaście kliknięć.
Zadziałało tym sposobem na pro1 ale jak na razie nie mogę dostać się do node-red
Bo Node-Red już nie masz. Mam nadzieje że zrobiłeś sobie kopię.
No właśnie nie zrobiłem. Czy mam na nowo instalować na bramce, czy może lepiej na jakimś innym zewnętrznym serwerze np Synology
Ja bym instalował na bramce. Tylko przed następnym grzebaniem zgraj sobie zawartość folderu node-red. (przynajmniej flows.json)
Zrobiłem kopie ustawień i wszystko się odtworzyło, nodered widnieje dalej w moich integracjach
Ja przeinstalowałem HACS i wyczyściłem pamięć podręczną przeglądarki. Raczej ruszyły integracje z HACS, a jak coś nie zadziałało to skopiowałem całe katalogi custom_components
z mojego testowego HA.
P.S.
Tak to jest jak zmienia się drzewo katalogów w Linux
//data/data/com.termux/files/home
Przed chwilą wykonałam całość na pro1 - wszystko działa poprawnie jak na razie.
Hej. Sprawdzałem u mnie na DEV3 i niestety nie zadziałało. Pojawiają się 2 komunikaty ale ais server dalej jest administratorem i nie mogę odinstalować.
Wersję Bramki mam Maję ale pokazuje jako AIS Server - chyba właśnie jeśli komuś taka wersję pokazuje to są problemy z odinstalowaniem.
Chyba nie tędy trop. Na moich obu DEV3 taka właśnie wersja się pokazywała, a odinstalowałem bez problemu. Chyba, że w połączeniu z Mają – ja już miałem Nikodema Beta.
I tak się zresetuje wszystko więc :
✓android -reset telefonu
✓po resecie przejście do aplikacje -ais serwer - odinstaluj
✓dalej wg instrukcji
WAZNE !
Zmieni się identyfikator bramki !
Testowane na DEV2
I niestety wiąże się z tym problem -
Panel HA nie ładuje się prawidłowo .
Robię restart app
Po restarcie :
Lokalnie udało mi się odpalić usługi.
Jednak nie jest stabilnie -
A) wywala wszystkie 3 md sum na instalatorze
B)nie działa dostęp zdalny przez tunel- błąd 1033
C) lokalnie też lubi się powiesić
Wygląda to tak jakby usunięcie serwera Ais i przejście na terminal spowodowało pełny reset sprzętowy (sądzę tak po zmianie android_id)
Wrócę z pracy czeka mnie reinstalacja serwera AIS w wersji poza termuxem
Edit
Dobra ogarnarnalem…
Niestety bramka po instalacji ma przypadłość że trzeba uruchomić konsole (klepie restore) i dopiero wtedy rusza
Co to za wersja serwer?