Nie, pod Androidem nic nie zadziałało. Pod linux typu Armbian czy CoreElec działa mój monitor bez problemu. To były tylko testy, gdyż w końcu dla monitora znalazło się inne zastosowanie, nie związane ze smart home. DEV1 w szufladzie, może w końcu zrobię z niej jakiś audio kit z jakimś wzmacniaczem.
Podaj źródła, może coś się wspólnie wymyśli.
Mam taki monitorek: 13.3" Capacitive Touch Monitor | faytech AG
a tu do niego sterowniki ( Capacitive Touch Driver):
Plan był, żeby działało to z dev3, ale mam też wolną dev1 i aktualnie próbuję coś armbianem na dev1, bo ten ponoć wspiera dotyk bez problemu
DEV1 z pulpitem i przeglądarką może być już słabo z wydajnością, ale mogę sprawdzić wgrywając obraz na kartę SD i powiedzieć jak to się sprawuje. W końcu może i moja bramka na coś się przyda… dam znać co i jak.
Temat sterowników pod Androida (nawet nie trochę) mnie przerasta w kompetencjach ale widzę, że dla Linux masz paczkę deb więc powinna pójść jej instalacja pod Armbianem gdyby nie było sterowniku w gotowym obrazie systemu.
EDIT:
Idzie instalacja pulpitu na Armbianie w moim TV Box (odpowiednik DEV3).
właśnie sie wgrywa, więc zaraz sam ocenię
dev3 póki co hostuje całe HA i jeszcze się nie przekonałem do innych rozwiązań, typu rpi, więc na chwilę obecną tylko dev 1 na testy.
zależy mi głównie na przeglądarce i wyświetleniu dashboardu, bo po prostu chciałbym zastąpić 10" tablet czymś większym.
A sam monitor mam w takim miejscu, że podłączenie czegoś większego (typu pc) nie ma sensu