🪄 Oficjalne przejście na Home Assistant Supervised

Sorry ale właśnie to robisz pisząc nie na temat w wątki, którego tytuł brzmi “Oficjalne przejście na Home Assistant Supervised”, to tak jakby na lekcji geografii zacząć dyskusję o zadaniu z matematyki :wink:.

Myślę, że większość z nas milczy aby nie zrobić “smietnika” z tego wątku, osobiście tak często robię :grin:.

3 polubienia

Dziękuje @macek za naprowadzenie.

Czy jest planowane wznowienie procedury aktualizacji na Androidzie przez użytkowników jak kiedyś robił to Stravi?

Skoro android idzie raczej w odstawkę na rzecz armbiana w którym jeszcze nie wszystko działa

1 polubienie

na oficjalnym HA to już nie my odpowiadamy za aktualizacje tylko zespół HA/NabuCasa
oczywiście my będziemy informować o nowych wersjach na forum

jeżeli robisz to w HA to w konfiguracji dodatku jest opcja Pokaż na pasku bocznym:

jak to zaznaczysz to dodatek będzie automatycznie widoczny na pasku bocznym
ten sposób jest lepszy niż panel_iframe z wewnętrznym IP bramki, bo dzięki temu masz dostęp też do aplikacji zigbee2mqtt z zewnątrz (przez tunel)

Może ktoś podpowie dlaczego mam taki błąd i jak to naprawić?
[https://photos.app.goo.gl/CduFLVsUBC2Kxiqq5]

Przecież komunikat wyraźnie mówi o co chodzi.

1 polubienie

Stawiam na tzw. drugie dno problemu

Google Photos

A może coś źle zrobiłem wypalając obraz na dysku? Może za duży dysk?

Super komentarz, jeśli nie chcesz pomóc po prostu nie komentuj. Być może spotykamy się na innym forum gdzie Ty nie będziesz miał wiedzy w danym temacie. Nie trzeba się na wszystkim znać

Proponuję na początek proste i uniwersalne rozwiazanie: wkleić komunikat do Google Translator https://translate.google.pl/?hl=pl , w ok. 80% przypadków przetłumaczony komunikat wyjaśni źródło problemu.

To może podziel się swoją wiedzą na ten temat

Nie bede przepisywal tekstu z obrazka do translatora, opisze to tak: “proces odtwarzania zostal wstrzymany, nie ma wystarczającej wolnej przestrzeni” czyli nie ma gdzie odtworzyc backupu bo braklo miejsca na jego odtworzenie, zapchal sie dysk.

A widziałeś mój wcześniejszy zrzut odnośnie dostępnej pamięci?

Widziałem i co z tego? Przetlumaczylem Ci komunikat, nie mam żadnej informacji ile zajmuje Twój backup wiec sie nie wypowiem czy komunikat jest prawidlowy czy błędny. Wszystko odnosnie backupu jest w dokumentacji Common tasks - Supervised - Home Assistant .

P.S. Twój ton wypowiedzi nie zachęca do dalszego pomagania Tobie, po prostu zniechęca, miej to na uwadze.

3 polubienia

Teraz się okazało jak czytałeś mój pierwszy post który wstawiłem. Bez komentarza i dziękuję za pomoc pozdrawiam.

Masz na myśli fakt, że kopia zapasowa miała koło 100MB, a miałeś wtedy 500MB wolnego miejsca? A bierzesz pod uwagę stopień kompresji?

PS
Co za zwyczaj linkowania do zdjęć hostowanych w jakichś krzakach zamiast wrzucić do posta jako załącznik?

1 polubienie

A no taki zwyczaj że jestem osobą która steruje laptopem za pomocą wzroku i niestety pewnych rzeczy nie ogarnę ze względu na oprogramowanie które jest dołączone do kamerki

Mcgregorx jeżeli dobrze rozumiem chcesz rozszerzyć partycję dysku bo masz nie przydzielone miejsce. Zainstaluj EaseUS Partition Master i tam możesz zwiększyć miejsce o nie przydzielone na dysk czy karcie

albo wpisz polecenia które podała Celina