Z boku ta biała klawiatura to manipulator LCD SATEL INT-KLCD-GR, potem sygnalizator wewnętrzny od Satela, potem panel ale nie wygląda na panel Satela (za cienka ramka), może od wideodomofonu ale za dużo na nim ikonek, będzie trzeba zgadywać dalej .
A na statywie przed szafą sterowniczą Eaton (bardzo duża ta rozdzielnica) mamy wideodomofon, ktoś rozpoznaje po obudowie z tyłu co to za model? .
Mi się bardzo podoba, cały czas probuje do takiej koncepcji automatyki doprowadzic moją przyszłą instalację w remontowanym domu. Zależy mi aby przekaźniki były bistabilne sterowane przyciskami dzwonkowymi bo wtedy w prosty sposób można dodać moduł wejść/wyjść między przycisk a przekaźnik.
Po publikacji tego zdjęcia jestem bardziej za opcją współpracy z ZAMEL … @Kraszewsky - to nie czujniki ruchu a oprawki LED “KONEKTO”. @jolka nawet domyślam się co tam ukrywacie pod rozmazanymi prostokątami Zamel pracuje nad tym projektem już długi czas, więc teraz mogę uwierzyć, że brakuje parę miesięcy na premierę. Zazwyczaj takowa jest na jesiennych targach. Zapowiada się kompleksowo czyli dla każdego coś miłego. Przewodowo i w eterze.
Jakoś dalej mi się nie chce wierzyć żeby to ZAMEL wszedł w AIS…
Choć z drugiej strony… dodawanie protokołu MQTT do modułów obok protokołu SUPLA pozwala zintegrować aktualne moduły ZAMEL-a z AIS (HA) właśnie bezpośrednio poprzez MQTT…
Ale żeby zaraz całą bramkę brać?
Nie wiem skąd ceny skoro w cenniku oficjalnym tego sprzętu brak. Jednaj jeśli to taki poziom to wydaje się być zaporowy. Wolał bym kupić zestaw startowy Siemens’a SIMATIC S7-1200 i reszta na zabawki by została niemała.