w razie czego w tych miejscach brakuje spolszczenia jakby co
z góry przepraszam za upierdliwość bo od samego początku Maji muszę restartować bramkę ręcznie
w razie czego w tych miejscach brakuje spolszczenia jakby co
Zgłoś problem u twórców Home Assistant, to nie “wina” zespołu AI-Speaker.
Zmiany - najnowsze 3 wersje HA:
Nie dam rady przed, ani w trakcie weekendu.
Jak przystało “tradycje” na Maje bramką się nie restartuje po wykonaniu aktualizacji więc zostaje restart z konsoli czy przez app.pm2.io lub poprzez odłączenie i ponowne podłączenie zasilania
Po aktualizacji na pro1 jest wszystko ok, bramka sama restartuje się automatycznie. Nawet nie muszę restartować zigbee jak dawniej bywało, by wszystkie urządzenia działały
Opis poprawek na blogu Home Assistant:
Jak mam alfa to beta sie noe zainstaluje? Bo bramka twierdzi ze system jest aktualny
dalej nie ma opcji w audio " przekieruj media na : "
Niestety, tym razem coś poszło nie tak. Po aktualizacji BETA na bramce DEV3 przestał działać Dziennik, Historia wczytuje się wieki (SQLite memory) i przestał działać lokalny TTS na głośniku podłączonym do bramki kabelkiem. Tzn. wlasne komunikaty Jolka mówi, ale utworzone przeze mnie Automatyzacje milczą…
Poczytaj o Breaking Changes w wersji 2022.5, ponieważ Twoje problemy wiążą się pewnie z tymi zmianami w HA.
Dzięki za wskazówki, ale okazuje się, że Dziennik i Historia nie działają tylko na niektórych moich urządzeniach i tylko przez Chrome lub aplikację. Opera, jak również aplikacja zaintalowana na Androidzie 12, jakoś sobie z tym radzą.
Natomiast TTS nie działa tylko na podłączonym do bramki głośniku. Poprzez Cast (np. na telewizor) działa. Oczywiście głośnik jest w porządku, bo słyszę komunikaty Jolki.
Mam dokładnie tak samo jak na Twoim obrazku.
Czy dzisiejsza wersja PROD różni się czymś od piątkowej BETY?
nie, to jest ta sama wersja co na ALFA i BETA