AIS miewa czasami problemy z lokalizacją (wątek pogodowy >>>); więc gdyby tak było - w jakim formacie podać do skryptu te dane? Czy ten format będzie ok - 50.02 | 19.08 (przykładowe dane dla Oświęcimia)?
W chwili obecnej nie ma zagrożeń meteo w serwisie, więc nie ma jak sprawdzić poprawności działania
@3.14 - jako, że dzisiaj nawiedziła moją lokalizację - podaną w ustawieniach AIS - burza, to sprawdziłem i faktycznie AIS wyświetlił ją w komunikatach; bez podawania dodatkowych danych lokalizacyjnych.
Po aktualizacji do ostatniego Leona takie coś w logach:
Logger: homeassistant.helpers.entity
Source: helpers/entity.py:549
First occurred: 20:09:59 (9 occurrences)
Last logged: 20:09:59
Entity binary_sensor.burze_dzis_net_storm_warning (<class 'custom_components.burze_dzis_net.binary_sensor.BurzeDzisNetWarningsSensor'>) implements device_state_attributes. Please report it to the custom component author.
Entity binary_sensor.burze_dzis_net_tornado_warning (<class 'custom_components.burze_dzis_net.binary_sensor.BurzeDzisNetWarningsSensor'>) implements device_state_attributes. Please report it to the custom component author.
Entity binary_sensor.burze_dzis_net_storms_nearby (<class 'custom_components.burze_dzis_net.binary_sensor.BurzeDzisNetStormsNearbySensor'>) implements device_state_attributes. Please report it to the custom component author.
Już ktoś o to pytał na GitHubie te dane nie są udostępniane poprzez API, także nie zostaną dodane do mojej integracji. Można je dodać inaczej, więcej info tu:
http://radioactiveathome.org/boinc/index.php
Polski projekt pomiaru radiacji, można zamówić własny czujnik
lub pobierać dane z innych czujników w tym przykładzie poprzez wirtualkę Fibaro.